Monday, May 08, 2006

Zij die zich geroepen voelen...

Tja, die feetjes van ons hebben altijd wel bepaalde gevolgen... Want "matigheid" is een woord waarvan wij de theoretische betekenis wel snappen, maar dat in de praktijk niet echt van toepassing lijkt te zijn in ons leven ;-) Helaas, onze kleren vertellen ons dat zij niet bereid zijn zich vanzelf aan te passen aan onze steeds veranderende lichaamsvormen en dat het dus beter -én stukken goedkoper- zou zijn moesten wij ons (lichaam) aanpassen aan onze beschikbare kledij!

Zoals door iedereen -wij zélf in de eerste plaats- zaterdag weer maar eens bevestigd kon worden, zien Sofie en ik er altijd wel stralend en gezond uit maar er is ook nog een àndere realiteit die niet zo direct ZICHTBAAR is, maar voor ons wel heel erg VOELBAAR. En dat is onze fysieke conditie en die -wel aanwezige maar door ons handig wegsgetoken- "Michelinbandjes"...

Wanneer wij bijvoorbeeld 's nachts welgezind richting bedstee trekken, nemen wij meestal een "pauze" aan het eind van de trap, zogezegd om een nachtzoen uit te wisselen, maar beiden kennen wij natuurlijk de échte reden van deze "pitstop" : het is gewoon om een beetje op adem te komen :-)) We slagen er spijtig genoeg niet meer in onszelf te geloven wanneer wij onszelf (én elkaar) wijsmaken dat het roken -én het gebrek aan beweging- TOTAAL geen effect hebben op ons lichamelijk functioneren...

Wij zijn ondertussen vastbesloten om daar eindelijk eens iets aan te gaan doen, zie. En deze keer zal het niet alleen bij goede voornemens blijven, want dochterlief heeft een echt "actieplan" opgesteld... Elke dag staat er wel IETS op het programma dat er zal voor zorgen dat wij binnen de kortste keren als de meest fitte en/of sportieve "moeder-en-dochter" erkend zullen worden.... Jaja, ik geloof nog in wonderen!! ;-)

Dus binnenkort zal je ons regelmatig door Schelderode zien joggen (heel erg gezwind, zoals duidelijk afgebeeld op bijgaande foto), al zijn we natuurlijk bescheiden genoeg om toe te geven dat het in het begin misschien wel eerder al "snel-wandelend" zal geschieden....

-

Ons "programma" bevat ook enige acrobatische oefeningen... Het valt nog af te wachten of onze spieren daarmee akkoord zullen gaan :-)

-

En de hometrainer, die hier al enkele jaren slechts dienst doet als meubelstuk (het IS uiteraard een extra zitplaats nietwaar?), zal eindelijk ook gebruikt worden voor datgene waarvoor hij eigenlijk dient, namelijk het conditie-peil wat omhoog brengen (misschien zelfs tot ongekende, nooit vermoede hoogtes??)

Spijtig genoeg werd mijn fiets-op-steuntjes niet met "passagier" -zoals op de foto toch gesuggereerd wordt- geleverd (zoveel meer kan dat toch niet gekost hebben?)

-
Wordt beslist vervolgd. De verdere "ontwikkelingen op sportief vlak" zullen u niet onthouden worden! :-)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home